Nike neemt juridische stappen tegen Warren Lotas over “SB Dunk Low Rip-Offs”

Slechts enkele weken na zijn samenwerking met Jeff Staple op een “Pigeon Dunk”-geïnspireerde schoen, wordt Warren Lotas nu aangeklaagd door Nike over een serie over een serie van “SB dunk lage rip-offs.” Een project waar de ontwerper aan begon te werken aan het begin van het jaar, schopte hij het af met de “Heineken” en vervolgens de Stüssy “Cherry”, en nu lijkt het erop dat de Swoosh genoeg heeft.

Volgens rapporten beweert het merk Beaverton dat de sneakers van Lotas “verwarrend zijn” met hun eigen dunk lage line-up en dat hij “vervalsingen van felbegeerde Nike Dunks promoot en verkoopt.” De aanvraag bij de rechtbank van Los Angeles verklaart verder dat “Warren Lotas opzettelijk de verwarring heeft gecreëerd, en hij probeert erover te profiteren, onder andere, met behulp van Nike’s geregistreerde dunk -woordmarkering, met behulp van Nike’s geregistreerde Dunk Trade Dress, en het gebruik van een cijfer dat verwarrend lijkt op het beroemde Swoosh -ontwerp van Nike om zijn vervalsingen te promoten en te verkopen. ”

Nike is op zoek om zijn intellectuele eigendom te beschermen en heeft gemeld dat ze “onherstelbaar letsel aan zijn bedrijf” hebben opgelopen en zijn ze op zoek naar drie keer de schade die zijn opgelopen, winst door verkoop, vergoeding van een rechtszaak en advocatenkosten. Ze hebben ook de “schoenen, kleding, digitale bestanden, verpakkingen, bedrukte afbeeldingen, promotiematerialen, visitekaartjes, borden, labels, advertenties, flyers, circulaires” van de kunstenaar veroordeeld.

In het verleden heeft Lotas zijn versie van de Nike SB Dunk Low “Customs” en “Herinterpretaties” genoemd, maar het is duidelijk om te zien dat ze vrijwel slechts één op één kopieën van het origineel zijn met Triple het prijskaartje vanwege hun vermeende “premium materialen”. Laat ons weten wat je van dit nieuws vindt, en terwijl je hier bent, kun je net zo goed je eerste blik werpen op de Nike SB Dunk Low “Wheat Mocha”!

Afbeelding via de rechtbank van de Verenigde Staten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *