12 Groenten aan Installatie in de late herfst voor een volledige tabel

Zomer krijgt alle aandacht, nietwaar?

Van het plezier van een 4 juli barbecue aan de glorie van de dag een zonnige zomerdag, is er weinig dat wordt gemist als het gaat om de schoonheid en de overvloed van de zomer.

Toch moet de zomer niet alle plezier – vooral als het gaat om uw moestuin. Geloof het of niet, er zijn tal van planten en groenten die je kunt de plant in de late herfst voor de winter of het voorjaar de oogst van het volgende jaar.

Verrassend, vele winter groenten zijn volledig winterhard en zal het goed doen bij winterweer. Hoewel deze planten niet opties in alle groeiende zones (sommige gewassen zijn gevoelig voor strenge vorst), kunnen er velen zijn goede keuzes, zolang je enkele covers over hen om hen te beschermen tegen vorst te gooien (je zou willen om onze ideeën voor tuin stolpen hulp).

Ons niet gelooft? Blijf lezen om meer over een aantal van de beste opties te leren.

Inhoudsopgave

Wanneer Plant Fall Gewassen
12 planten en groenten die je moet Plant in de late herfst
1. Kale
2. Uien
3. Prei
4. lente-uitjes
5. Tuinbonen
6. Knoflook
7. Perpetual spinazie
8. Peas
9. Salad Greens
10. Asparagus
11. Wortelen
12. Pak Choi / Bok Choi
Waarom u moet Plant een late herfst Tuin

Wanneer Plant Fall Gewassen

Timing een daling van het planten kan lastig zijn, zoals u zult willen het weer en klimaat patronen in uw individuele groeiende zone te overwegen. Voor veel mensen is de uitdaging in het telen van gewassen in de wintermaanden is niet per se de kou – het is het gebrek aan licht.

Beslissen wanneer te planten hangt af van uw weer en welke gewassen u groeien. Als je hoopt op een lente oogst, krijg je een relatief milde winter voor de meeste groenten hebben (hoewel sommige, zoals knoflook, zijn winterhard, zelfs in de koudste groeiende zones). Over het algemeen kunt u een daling tuin te planten zo laat in november voor de lente oogst.

Terwijl de meeste wintergewassen direct in de grond kunnen worden geplant en zal winterweer weerstaan, is het belangrijk om een ​​weinig middelen bij de hand hebt. Bijvoorbeeld, kunt u de wortels van planten mulch rond om te voorkomen dat ze bevriezen hard. Dit kan ook helpen met het vasthouden van vocht. U kunt onze one-stop-gids om hier te mulchen.

U kunt ook een aantal drijvende rij deksels of kas plastic bij de hand te hebben. Dit zorgt ervoor dat uw planten te verwarmen en hen te beschermen tegen zowel drogen wind en extreme temperaturen.

12 planten en groenten die je moet Plant in de late herfst

1. Kale

Geen wintertuin is compleet zonder boerenkool. Plant een paar soorten, en je zult zien dat, als de temperatuur daalt, de smaak van je boerenkool daadwerkelijk verbetert. U kunt groeien als baby groen voor de winter salades of laat het rijpen voor een hartelijker oogst in het voorjaar.

2. Uien

Plant een paar plantuien in de herfst, en je hoeft niet te veel doen om de zorg voor hen de hele winter. Over het algemeen zijn de meeste rassen van uien hebben een langere tijd om te oogsten, zodat u niet in staat zal zijn om ze te trekken tot juli of augustus als het is (maar als je wilt, kun je ze oogsten eerder in het voorjaar als sjalotten, ideaal voor stoofschotels en salades).

Net plan vooruit, als uw uien zal nemen ruimte in uw tuin die u hebt gepland op het gebruik voor de lente aanplant. Enkele goede opties voor de herfst planten zijn onder andere ‘Electric,’ ‘Echalote Grise’ en ‘First Early.’

3. Prei

Prei zijn ook vrij koud-winterhard en kunnen worden geplant in de herfst voor de lente gewas. Het kan zijn dat ze het beste doen met een beetje bescherming op de koudste dagen van de winter (een rij omslag zal wonderen). Anders wordt uw prei klaar om te gaan zodra het weer warmer zijn.

4. lente-uitjes

Lente-uitjes – zo lang als u kiest winterharde rassen – zijn perfect voor de winter salades. Niet alleen doen ze snel groeien, maar het planten van deze groenten in de herfst zal uien die klaar zijn voor de oogst in het voorjaar zijn opleveren. Een goede winterharde cultivar te overwegen is ‘White Lissabon.

5. Tuinbonen

Zaai tuinbonen in de herfst, rel =”nofollow” en u zult in staat zijn om bonen oogst een maand eerder in het voorjaar dan je zou doen als je had gewacht tot het voorjaar te zaaien. Een goede optie om te planten is ‘Aquadulce Claudia,’ die snel vaststelt en groeit nog sneller.

6. Knoflook

Knoflook niet alleen kan worden geplant in de late herfst – maar het moet worden geplant in de late herfst. Dit gewas is bedoeld om te worden gekweekt in de wintermaanden voor een late zomer oogst. Er zijn verschillende soorten waaruit u kunt kiezen, met inbegrip van zowel hardneck en softneck cultivars. Enkele goede opties zijn ‘Chesnok Red’ en ‘Wight Cristo.’

7. Perpetual spinazie

Als u wilt overvloedige bladgroenten zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar, kunt u een aantal eeuwige spinazie groeien. Het is een geweldige gewas dat meerdere keren kan worden gesneden om u geeft enorme opbrengsten geven.Zaai in de herfst, en je wordt alle winter lang bij Greens geleverd. Het kan een oogst lang in de wintermaanden produceren, in feite op sommige plaatsen. Zorg ervoor dat je de bloemen knipt om te voorkomen dat het naar zaad gaat.

8. erwten

Zelfs erwten kunnen in de herfst worden geplant. Je wilt afgeronde variëteiten zoals ‘Kelvedon Wonder’ en ‘Meteor’, die bekend staan ​​om moeilijkere variëteiten te zijn. Je zult de eerste zijn om erwten in dit voorjaar te oogsten, omdat Fall-geplante erwten klaar zijn om ongeveer drie tot vier weken voor die geplant in de late winter of de vroege lente maanden te oogsten.

9. Salad Greens

Je kunt zelfs salade-greens groeien tijdens de winter – hoewel het belangrijk is om op te merken dat je, voor de beste resultaten, je wilt groeien in een kas. Sommige goede opties omvatten mosterdgroen, lamsla’s, en landress. Je zult in staat zijn om alle winter lang te snijden en te komen en zelfs lang in de volgende zomer voordat je veer geplante greens klaar zijn om te gaan.

Als je nog geen sla geplant hebt, kun je deze post allemaal over het maken van een slabol als een geweldig startpunt!

10. Asperges

Asperges is een klassieke meerjarige groente die u al tientallen jaren een gewas zal bieden na zijn oorspronkelijke aanplant. Aspergesronen kunnen in de lente of vallen worden geplant, maar als u in de herfst plant, geeft het u volgend jaar een JumpStart op het groeiseizoen.

Een aspergesbed zal waarschijnlijk permanent moeten zijn, maar je krijgt maximaal 25 speren per jaar voor 25 jaar oogst. Het duurt twee jaar om een ​​gewas te produceren, maar tedere asperges is het wachten waard. Sommige goede opties zijn ‘Mondeo’ en ‘Pacific Purple.’

11. Wortelen

Zolang je ze kunt laten groeien in een koud frame, kunnen wortels gemakkelijk in de herfst worden geplant voor een bron- of zomeroogst. Plant wortelzaden in november en je kunt ze in juli oogsten. Zorg ervoor dat de grond niet rond de knollen bevriest.

12. Pak Choi / Bok Choi

Zowel Pak Choi en Bok Choy kunnen in de winter worden gekweekt. Je kunt tedere groene greens oogsten in de winter om in salades te gebruiken, of je kunt de hoofden toestaan ​​om de stengels voor roergebieden te rijpen en te oogsten. Pak Choi, in het bijzonder, rijpt snel en zal klaar zijn om het volgende zomer te gaan.

Waarom zou je een late herfsttuin moeten planten

Als u een tuin in de late herfst plant, kunt u niet alleen uw werkbare tijd in de tuin verlengen, maar er zijn nogal wat groenten die alle winter lang kunnen gedijen. Op die manier heb je een eerdere gewas dan als je in de lente plantte.

Je moet georganiseerd worden en je bedden klaar maken om een ​​herfsttuin in de ronde op tijd te krijgen. Als u nu begint met het plannen, zou u in staat moeten zijn om genoeg gewassen te laten groeien voor een overvloedige oogst – zelfs nadat de winter voorgoed heeft geregeld. We hebben zelfs een gids om je te helpen de rest van je tuin klaar te maken voor de winter.

Overweeg het planten van deze twaalf planten en groenten deze herfst – je zult er geen spijt van krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *