Adidas neemt juridische stappen tegen J.Crew’s Striped Pattern

foto via adidas
Op de maand van hun 70e verjaardag hebben Adidas een verzoek ingediend bij het Amerikaanse octrooi en het kantoor van het handelsmerk om de aanvraag van J.Crew Takedown J.Crew een stijl te tekenen die vijf strepen bevat. Hoewel dit absoluut niet de allereerste keer is dat het in Herzogenaurach gevestigde merk juridische stappen heeft ondernomen tegen andere bedrijven wegens vermeende inbreuk op hun iconische logo, met de allereerste keer in 1983, valt deze situatie zo goed op en hier is de reden .

Terug in de late jaren ’40 en vroege jaren ’50 had het Finse sportmerk Karhu Sports de rechten op de drie strepen, maar het bood dit handelsmerk aan Adidas voor € 1.600 en twee flessen whisky. Sindsdien heeft de Duitse reus ‘het merk met de drie strepen’ bijgehouden, evenals ze hun merk beveiligd alsof hun leven ervan afhing.

Volgens Adidas bevat het overstreeppatroon van J.Crew “drie strepen op een manier die verwarrend vergelijkbaar is met [hun] drie-streepteken in uiterlijk en algemene industriële indruk.” Hoewel dit op papier nogal plausibel lijkt, zal je merken dat ze er totaal anders dan elkaar uitzien.

De stijl van Adidas bevat drie uniforme slagers die meestal in zwart of wit worden ondergedompeld, terwijl het idee van J.Crew het gebruik van vijf strepen maakt, elk in diverse breedtes en geschilderd in ivoor, marine, evenals bordeauxe tinten. De Europese sportkledingfabrikant gaat verder en specificeert dat “consumenten die bekend zijn met de producten en diensten die lang verbonden zijn met [zijn] drie-streepteken waarschijnlijk zullen veronderstellen dat de producten en diensten worden aangeboden onder [J. Crew] is afkomstig van exact dezelfde bron, of dat ze zijn aangesloten, verbonden of verbonden zijn met [adidas]. ”

Beide feesten hebben zestig dagen gekregen om het meningsverschil te regelen. Als ze hierna nog steeds in conflict zijn, zullen het handelsmerkproces en het beroepsbestuur het overnemen. Wat geloof je van dit nieuws? Gelooft u dat het logo van J.Crew een gelijkenis vertoont met het drie streepmerk van Adidas? Laten we begrijpen wat u denkt, en ervoor zorgen dat u het vergrendeld houdt bij de enige leverancier voor het laatste en het grootste sneakernieuws.

Afbeelding via highsnobiety

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *