90s Mode: Precies Hoe het patroon in hedendaagse tijden

Delen te dragen

Tweet

Pin

Reddit

Zak

Deze publicatie kan gelieerde koppelingen bevatten. Zie ons privacybeleid.

Verrassing! De jaren 90 zijn fashionably gesproken, hoe dan ook. We zouden deze ook niet hebben voorspeld. Had je ons in de jaren 2000 verteld dat het fashion-patroon van de jaren 90 een ding van de toekomst zou zijn, zouden we hebben gelachen.

Elk decennium leert ons een paar dingen over mode. Maar de jaren 90, wauw. Die decennium is chock-vol modelessen. Bovendien is er een kunst om een ​​go-back-stijl te dragen van elk type decennium, ongeacht hoeveel je misschien van de uitstraling kunt houden.

Met andere woorden, als je puur 90s gaat, ben je volledig gekleed voor een kostuumfeestje. Als je echter een meer hedendaagse interpretatie van de jaren 90-mode-trend … nou, is, is dat de stampende grond van een echte fashionista. Hier is precies hoe het te doen.

90s mode-trend: wat we hebben geleerd

1. Ga subtiel met je strepen.

Dunne strepen regeerden de dag in de jaren 90. Toen namen we die strepen net zo goed – met schokkende kleurencombinaties en niet-gecoördineerde afdrukken.

Dragende jaren 90 strepen

Vandaag vieren we de streep in een subtielere, tijdloze manier.

Modcloth Charter Instelling Gestreepte trui, $ 49, Nordstrom

De pasvormige pasvorm van deze trui maakt het een perfecte kandidaat voor gelaagde een zwaardere jas op de top. Paar het, ongeldig, met jeans of corduroys. En selecteer elk type schoen van een dressy-boot naar een toevallige sneaker.

2. Dubbel op Denim, streng echter niet de lijn over.

Ik wed dat JT evenals Britney Desire Niemand heeft ooit deze look gevangen.

Denim zal altijd klassiek zijn. In de jaren 90 werd denim echter raar dwalen met gekke wasbeurten, overmaatse overalls, evenals patchy denim hoofd tot teen. Ook een groot ding is, wel, evenzeer. Vereiste die we meer vermaanden?

Draag vandaag

Sidestep een Denim Catastrofe door conservatief te lagen met een 90s-geïnspireerde denimjas. De sleutel is om een ​​jas te selecteren die niet overdraagt ​​aan de versieringen. Een kleine variatie in kleur of een gematigde rafelige rand geeft je een hint van de oude dagen, zonder overboord te gaan.

Dameskraagloze mode denim jas, $ 29,99, doelwit

Koppel dit stuk met wit of gekleurd denim voor een meesterlijke Jean Combo. Als je wilt mengen, zeg dan een donkere wasservice met een lichtere was, zie onze publiceren op precies hoe het hier moet doen.

3. Draag de gewas-trui, hoe dan ook de low-rise-broek overslaat.

Sweater-gebreide Crop Top, $ 32, permanent 21

De Crop Top is mogelijk de bekendste stijlconventie van de jaren 90. Het was extreem evenals sexy, maar alleen voor die rail-dunne vrouwen dapper genoeg om het te dragen.

Vandaag een oogstbovenkant dragen

In de jaren 90 zouden we een gewas hebben gekoppeld met low-rise bodems – stappen buik alsof het een accessoire was. Vandaag passen we met een bijgesneden trui met een high-taille broek. Op deze manier is je AB-show geen hele dag aangelegenheid, maar meer van de occasionele flirterige peek.

4. Plaid is voor altijd, maar zorg ervoor dat het past.

In de vroege-90-eeuwse leeftijd van grunge, was de oude extra grote geruit flanel van uw vader een stijlverklaring. Zowel kleur als Cut kwam niet echt uit – het was meer over de perfecte mix van Slouch en slordig. Het doel was om ervoor te zorgen dat niemand geloofde dat je gaf om wat je droeg. U kunt tenslotte niet van uw broeieren lang voldoende worden afgeleid om bezorgd te zijn over dergelijke triviale dingen.

Tegen het midden van de jaren 90 heeft Plaid zijn methode gemaakt voor de Britney Spears Micro-schoolgirl-rok. Dat is een look die de meesten van ons het liever zou vergeten.

Zelfs met die tragische beurt heeft Plaid ons niet volledig achtergelaten – op de landingsbaan of op de warenhuisrekken. We moeten echt zeggen dankzij de jaren 90 om dit traditionele patroon stevig in de schijnwerpers te plaatsen, sinds nu hebben we een plaid-broek en blazers om te begeren.

De les? Enorme slordige is zo pas – schoon, gestructureerde, tijdloze sneden zijn wat er aan de hand is.

Plaid dragen vandaag

Treasure evenals Bond Plaid Boyfriend Shirt, $ 41,40, Nordstrom

Kies een stuk om je plaid te laten zien, evenals zorg ervoor dat het een stuk is dat past. Probeer een geschikte lengte, school-girl geïnspireerde rok, een schattig paar op maat gemaakte shorts of zelfs geruite panty’s of legging. Zelfs een plaid flanel voor je informele dagen werkt. Houd dan de rest van je outfit neutraal en fundamenteel.

5. Draag die dikke schoen, maar niet decennia.

In de jaren 90 hebben we allemaal geleerd wie Doc Martens was – goed, wat Doc Martens was hoe dan ook. Lugzolen en dikke-teenbedden werden de Staples van de garderobe 90s. We droegen ze met onze oversized plaidoverhemden, zo ongenaakbaar mogelijk.

Vandaag een dikke schoen dragen

Marc Fisher Lanie Combat Boot, $ 119,DSW

Denk aan de regel – een stuk van een specifiek decennium van inspiratie is genoeg. Het dragen van een dikke schoen met een slanke sigarettenbroek en een knoop-down denim shirt? Rechts. Het dragen van een dikke schoen met vervaagde flare-jeans, evenals een kicky bijgesneden trui? Mis. Zo erg erg verkeerd.

6. Meng uw prints, maar met terughoudendheid.

Prints waren heet in jaren 90 modecirkels – zoals, “Hot Mess” heet. Terughoudendheid was toen niet in de mode-vocabulaire. Geloof florals, strepen, zigzags, met een beetje neon gegooid in om ervoor te zorgen dat niemand gemengd is in elk type mogelijke achtergrond.

We gaan allemaal om gezien worden, evenals het mengen van prints is leuk. Lopen echter rond op de verse prins van Bel Air? We zullen dat in het verleden verlaten (maar het stijllied, natuurlijk, nooit uit de mode verdwijnt).

Het mengen van afdrukken vandaag

Aqua gemengde print tie-voorkant jumpsuit, $ 46.80, BloomingDales

Als u prints mengt, is zacht en subtiele (en neutrale tonen) de sleutel. Probeer deze combo’s voor starters:

Florals met dunne strepen
Twee zwart-witte patronen
Geometrisch patroon met strepen
Florals met stippen
Kleine bloemen met een grotere, meer open bloemen

Als je bereid bent om je gemengde prints-spel op te gaan, zie hier onze publicatie hierover te zien.

7. De skater rok heeft zijn plaats.

Golf Textured Skater Rok, $ 34,50, Superdry

Britney Spears bracht de skater rok naar de mainstream in het kind nog een keer video. evenals het niet op een geweldige manier. Haar trashy interpretation lijkt nu de basis te zijn voor elk vrouwelijk Halloween-kostuum ooit gemaakt.

Maar dat betekent niet dat je de skater rok kunt zweren. Selecteer er een met een conventionele lengte en koppelt het vervolgens met een opgestoken top, evenals ondoorzichtige panty’s. Voor de schoen, sneakers, gevechtslaarzen, of een kittenhiel allemaal werk – afhankelijk van de look waar je voor gaat (Sneakers: Casual, Combat Laarzen: Edgy, Kitten Hak: eigenzinnig). Wat uw optie van schoen ook is, u zult hoofden draaien met deze speelse uitstraling.

Wat is je favoriete methode om 90s mode te werken in je moderne kledingkast? Laten we hieronder begrijpen!

Laat dit veld Legengetyget Budget Plan Fashionista in uw inbox!
E-mail *

Controleer uw inbox- of spammap om uw abonnement te verifiëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *