Nike’s Zoomx Vaporfly wordt onderzocht nadat het te veel records

heeft gebroken toen Nike de Zoomx Vaporfly in april introduceerde, werd het vergezeld met de slogan: “Een raceschoen die records breekt.” Hoewel dit misschien klinkt als het normale marketingspiel dat je zou verwachten, blijkt dat de schoen letterlijk records brak. Volgens de International Association of Athletics Federations breekt het in feite veel te veel, wat een geschil veroorzaakt binnen de lopende gemeenschap.

Deze maand werd Eliud Kipchoge de eerste mens die in minder dan twee uur een hele marathon liep. Slechts een dag later vestigde Brigid Kosgei ook een nieuw record voor de snelste marathon -tijd voor dames ooit opgenomen. Beide topsporters droegen de ZoomX -damp, resulterend in een heleboel beschuldigingen van ‘technologische doping’ die nu door de IAAF worden onderzocht.

In een recente verklaring uitgegeven door de IAAF aan de Times, verklaarden zij: “Recente ontwikkelingen in technologie geven aan dat het concept van‘ hulp ’aan atleten … het onderwerp is geweest van veel geschil in de atletiekwereld”, aldus de verklaring. “De IAAF heeft een werkgroep goed ingeburgerd om de problemen te overwegen.”

Op dit moment moet er nog een conclusie worden getrokken over het verbieden van de Nike Zoomx Vaporfly van toekomstige race -evenementen, maar iets dat 100% zeker is, is dat er iets speciaals aan deze schoen is. Voor het huidige en beste nieuws in de wereld van sneakers, zorg ervoor dat je het op slot houdt bij de enige leverancier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *