Waarom de high-end modemarkt een stuk van de high-end mode van $ 2 biljoen crypto-markt

wil, is een van de snelst veranderende markten in de hedendaagse geschiedenis. Van baanbrekende duurzame materialen tot NFT -kunst die we nog steeds nog niet helemaal begrijpen, het is altijd een van de extreem allereerste eerste geweest om de nieuwste technologieën en innovaties te omarmen die de wereld te bieden heeft – evenals de cryptomarkt is Absoluut niet anders.

Hoewel cryptocurrency tegenwoordig allemaal populair is, strekt de geschiedenis zich echt uit tot de jaren 80 toen de Amerikaanse computerwetenschapper David Chaum Ecash produceerde. Het publiek was niet zo graag deze gloednieuwe methode om te betalen, maar het heeft de methode vrijgemaakt tot Bitcoin, die drie decennia later werd gemaakt door pseudonieme ontwerper Satoshi Nakamoto. Evenals de rest is geschiedenis.

Afbeelding via Hublot
Dus, wat heeft dit te maken met high-end mode? Nou, zaken als Bvlgari en Hublot waren de extreem allereerste eerste die Bitcoin serieus nam. Je kunt zelfs echt hun kostbare uurwerken kopen die het gebruiken. Dingen digitaal doen, heeft ook veel gevolgen voor het milieu en de aanvulling op de helpt om de koolstofvoetafdruk van een merk te verminderen. Eerder dit jaar werkte Prada samen met Cartier en LVMH om het Aura Blockchain -consortium op te richten. Met het gebruik van unieke en geavanceerde technologie, zijn deze drie high-end reuzen samengekomen om een ​​blockchain-oplossing te produceren om valsheid te bestrijden. Dit betekent ook dat consumenten kunnen voldoen aan de totale levenscyclus van een product van begin tot eind, en daarom hun verbinding met de merken waar ze van houden verbeteren.

“Cryptocurrency is een revolutionaire game-wisselaar sinds de vooruitgang en de voortdurende, maar zorgvuldige adoptie als een soort terugbetaling, met name binnen de wereld van high-end mode.” Legt Vincent Quan uit, Partner Professor Fashion Business Administration bij het Fashion Institute of Technology. “Modemerken zijn op zoek gegaan naar hun millennial -basis terwijl ze jongere, Gen Z -consumenten vangen. Gelukkig hebben deze twee marktsegmenten een affiniteit met crypto die goed voortkomt voor de hele mode -industrie.”

Afbeelding via RTFKT
Eerder deze week nam de waarde van Crypto toe tot maar liefst $ 2,06 biljoen volgens Coetecko. Bitcoin steeg naar $ 48,152, wat het grootste niveau is sinds 16 mei, terwijl andere e-stroomsnelheden ook aanzienlijk toegenomen. Deze markt groeit met een exponentieel tempo, evenals in combinatie met andere op blockchain gebaseerde technologieën zoals de eerder genoemde NFT, het modespel is meer voorbereid dan ooit om hun weddenschappen erop te loceren. Onlangs omarmde Nike de technologie om digitale schoenen te produceren die volledig virtueel zijn. Louis Vuitton begon eveneens niet-schimmig token aan te nemen om het eigendom van zijn high-end goederen te volgen.

Opkomende zaken zoals RTFKT duwen de NFT -hoek zo moeilijk als ze kunnen. Of het nu gaat om het benadrukken van hun milieuvriendelijke aspecten of het tekenen van kunstverzamelaars, potentiële investeerders rollen door de dozijn. Zelfs OG’s zoals Jeff Essential kopen in de trend, brengen zijn eigen online sneaker uit als een NFT en wijzigt in feite de aard van de sneaker en streetwear -game in het proces.

Afbeelding via Niantic
Vanaf augustus 2021 is de acceptatie van cryptocurrencies op de hoogwaardige consumentenmarkt nog steeds vrij laag. Dat gezegd hebbende, vanwege de steeds stijgende waarde, evenals andere innovaties zoals NFT’s, ontdekken oude instellinglabels het moeilijker dan ooit om nieuwe instellingstechnologie als deze te negeren.

In een interview met Vogue legt Martha Bennett van onderzoek naar onderzoeksstudies uit: “Over het algemeen is er een patroon om fysieke activa in een digitale vorm te vertegenwoordigen. Ik zou in een high-end huis zeggen, bewust zijn van wat er gaande is als je dat niet doet Uiteindelijk is niet direct betrokken, iemand anders zou dat kunnen. ”

Het is een interessante tijd voor high-end mode, vooral voor de jongere generatie. Of de markt crypto -verblijf volledig zal omarmen, maar één ding is zeker zeker: de toekomst is zowel digitaal en er is geen weg terug.

Afbeelding via Jeremy0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *